Zakaj sem se odločila za vzpostavitev te spletne strani?

Na svojo osebno zdravnico sem se obrnila z namenom, da mi svetuje, kaj storiti v mojem primeru. Že eno leto imam namreč moje ščitnične hormone stabilizirane in v mejah normale, kljub temu pa imam že eno leto vse simptome hipotiroidizma (izpadanje las, hormonsko neravnovesje, neredni menstrualni ciklusi, slaba prekrvavitev, razbijanje srca).

Odgovor zdravnice me ni ravno navdušil. Na lep način mi je hotela dopovedati, da na moja protitelesa ne bom mogla vplivati s prehrano ali kakšnimi posebnimi prehranskimi dodatki, terapijami… V bistvu mi ni podala nobene rešitve na mojo težavo. Dala mi je edino napotnico za ponovni pregled k tirologu (kjer je čakalna doba 9 mesecev), da ponovno naredijo vse teste in ultrazvok. Več kot 2 leti se že borim z neplodnostjo (pred diagnozo sem bila zelo plodna), lasje kar ne prenehajo izpadati in imam že popolnoma razredčeno lasišče, pa še kup drugih simptomov je, značilnih za Hashimoto, ki mi otežujejo normalno življenje. In ves čas se sprašujem: “Kaj sem naredila, da sem si to zalužila?”. Ta bolezen, hvalabogu, ni nevarna, zna biti pa zelo težka, predvsem psihično.

Ko sem odšla od zdravnice tisti dan, sem se odločila, da se ne bom kar lepo sprijaznila s takim načinom življenja. Nismo se namreč rodili za to, da smo bolni. Želim uživati življenje v vseh pogledih, imeti družino, biti zdrava, vesela in polna energije, se igrati s svojimi otroci. In če je le kakšna možnost, da se da to doseči s pravilno prehrano, sem to pripravljena narediti. Zato torej želja, da pomagam tudi ostalim, ki so se odločili za AIP dieto (avtoimuni paleo protokol) in pripravim zbirko za nas primernih receptov.