AIP mesna priloga z gobicami

Mesna priloga z gobicami

AIP mesna priloga z gobicami, bučkami in kurkumo

Pred kratkim sem iskala način, kako pripraviti mleto goveje meso na tak način, da bi bilo sočno in predvsem okusno. Ker sem imela v hladilniku za porabiti bučko in narezane šampinjone, sem združila sestavine. Tako je nastala izvrstna mesna priloga z gobicami, primerna za vse, ki se prehranjujete po AIP paleo protokolu. Vse sestavine so pri izločevalnem delu diete dovoljene, tako da je jed primerna za vse začetnike, kot tudi za izkušene AIP jedce.

 

Recept za mesno prilogo z gobicami

Sestavine:
  • 500 g BIO mletega govejega mesa (jaz ga kupujem v Hoferju)
  • 1 paket svežih rezanih šampinjonov (približno 500 g – če ne najdete že narezanih šampinjonov, vzemite cele in jih sami narežite na rezine)
  • ščepec kurkume
  • timijan (1 žlica)
  • 4 stroki česna (stisnjeni)
  • himalajska sol – 3 ščepci oz. po okusu (ali kakšna druga kvalitetna sol)
  • 1 srednje velika zelena bučka, rezana na manjše koščke
  • 2 manjša korenčka, naribana
  • 5 mladih čebulic (rezanih na kolobarje, do srednje zelenega dela)
  • kokosova mast – 1 košček (najdete jo v hladilnikih vseh večjih trgovin, poleg masla – mast nima priokusa po kokosu in je zelo obstojna na visokih temperaturah)
Postopek:
  1. V večji ponvi ali voku segrejte košček kokosove masti.
  2. V ponev stresite narezano mlado čebulo in jo pražite, da postekleni.
  3. Dodajte sveže narezane šampinjone (v kolikor jih niste kupili že narezane, to storite sami) in naribana korenčka.
  4. Začinite s timijanom in himalajsko soljo ter premešajte.
  5. Gobice približno 10 minut pražite v ponvi na srednje močni temperaturi, dokler ne izgubijo skoraj vse tekočine. Dodajte še stisnjene stroke česna in pražite še 2 minutki.
  6. Dodajte mleto goveje meso in ga začinite s ščepcem kurkume. Dobro premešajte in pražite še nekoliko časa, dokler tudi tekočina od mesa nekoliko ne izhlapi.
  7. Ko ostane le še malce tekočine, dodajte v maso bučko, narezano na manjše koščke. Pokrijte s pokrovko in dušite 30 minut.
  8. Vaša jed je pripravljena. Postrezite jo z veliko skledo zelene solate.